23 Mayıs 2014 Cuma

DIY' sal İşler

    Eşimin ağ kısımları eskiyen kot pantolonları atamıyorum.Çünkü diğer yerlerş yepyeni...Eee!!! o halde kimseye de verilmez.Giyilmez de...Kaldı mı elimize...Biz de değerlendiririz seve seve...;)

     Daha önce eski kot pantolondan yelek yapmıştım kızıma.Buradan görebilirsiniz.
     Şimdi de kot şort diktim.Yine kızıma tabii....Paçadan anca ona çıkıyor malum...:) Model olarak hani tulum dikmiştim ya... o da burada...

  İşte o modelin şortunu diktim.Biraz büyük dikmişim ama daha iyi, seneye de giysin mantığı...:)
Paçalarına, beline ve bacak içine spor dikişler için ipler var onlarla spor dikiş yaptım.Beline de lastik... Başka da bir numarası yok zaten...Son derece pratik yani...



                  Tulumu kalıp olarak kullandım ama olmadı daha sonra tulumun kendi kalıbıyla                                                        kestim.Düz dikiş çizgisi daha iyi oturdu.Aklınızda bulunsun.



Bu da kombinlenmiş hali...
Hatırlarsınız kısa kollu hırkayı da ben dikmiştim.


                                                                       Sevgiler....

22 Mayıs 2014 Perşembe

Mavi Bluz 2

     Geç oldu ama Soma' daki ölen işçilerimizin ailelerine başsağlığı dilemek istiyorum.Kendilerine de Allah'tan rahmet diliyorum.Şu son zamanları hep onlarla beraber geçirmeme rağmen elim elverip bir türlü buradan yazamadım.Çok acı...Bu iş kazası değil, bu ihmalkarlık sonucu oluşan çok büyük bir katliamdır...Bu konudaki düşüncem budur...Sistem kökünden çürümüş, kokuşmuş...Nereye elimizi atsak elimizde kalıyor.Yazık !!! Bize de diycek çok şey olmasına rağmen başka da birşey kalmıyor...
 
    Ben bu arada bu acılar yaşanırken bir yandan televizyonum açık haberleri dinlerken bir yandan da sürekli dikiş diktim.Sinirimi, acımı dikişten çıkarttım yani.Sırayla paylaşıcam.
     Hani benim bir mavi gömleğim vardı ya.Burda var.Ondan bir bluzluk daha kumaşım artmıştı.Sevgili İrem  Hanım'ın bluz etkinliğinde gördüğüm, daha önce neden dikkatimi çekmedi diye kahrolduğum bluzu diktim.Çeşitli kombinasyonlarla günün her saatinde kullanılabilecek  gayet kullanışlı bir bluzum oldu.Ben çok sevdim.
Son derece sade bir model.Aslında temel bluz kalıbı...(Dikişe yeni başlayanlar içindir açıklamam). Bu kalıbla çok değişik bluz, hırka modelleri yapmak niyetindeyim.Bakalım neler olucak...:)
    Sevgiler...



10 Mayıs 2014 Cumartesi

Arayı Soğutmayalım

   Aslında aralarım meşhurdur benim ama bu sefer şaşırtayım sizi...
 Dün oğlanı yakalamışken hemen dünkü kombini çıkarıp bu kombini giyiverdim ve tüm kaprislerine karşı gülen yüzümü düşürmemeye çalışarak poz verdim.
Bu arada oğlumla diyoloğumuz;

BEN: Anayım ben anaaaa!!! yemedim yedirdim, içmedim içirdim.
Oğlum: Belli ondan inceciksin
Ben: Ateşlandiğinde sabahlara kadar başını bekledim.Buna ne diyceksin?
Oğlum: Uyumuşsundur  kesin sen...Hem iyi bakamamışsın, hastalandırmışsın işte...
Ben: Maşallah pabuç kadar dil...Her lafa bir cevap.Şu fotoğrafları çekmezsen analık hakkımı helal etmem sana...
Oğlum: Anne saçmalama!!!
Ben: Tamam bir daha çek güzel çıkmamış olabilir....

   Evlatlar, evlatlar...İyi ki varsınız...Ne iyi ettiniz de dünyamıza girdiniz.İyi ki bizi anne ettiniz.Allah acılarınızı göstermesin, bizi sizlerle terbiye etmesin...Gülen yüzünüzü soldurmasın...Bize bundan da daha büyük hediye olmaz.BİR DAKİKA YAAA!!! Karıştırdım yarın biz ANNELERİN GÜNÜydü di mi?
    Ben TÜM ANNELERİN  ANNELER GÜNÜNÜ KUTLAMAK isterdim ama tüm annelelrin anneler gününü kutlamıyorum.Çünkü çocuklarını cami avlusuna bırakan da anne, çocuğunu sevgilisi istemedi diye öldürüp gömen de anne, çalışmaya üşenip çocuklarını dilendiren de anne,kocaları evden atarsa rahatları bozulur diye çocuklarının uğradığı tecavüzlere ve tacizlere göz yuman da anne....
Üzgünüm pek öyle mutlu bir anneler günü kutlaması olmadı ama bunlar gerçek.Ben uydurmuyorum.Anne olmak için biyolojik anne olmak yetmez.Sevgi emek ister, özveri ister.Bunun yanıda kendisinin çocuğu olmamış fakat başkasının çocuğunu bağrına basmış, annesini kaybetti diye yeğenine bakan, eşinin başkasından olan çocuğuna bakan, kısaca başkasının çocuklarına annelik yapan, kendi çocuğuna layığıyla elinden geldiğince analık yapan emektar anneler de anne...Hem de eli öpülesi anne...
   Ben sizin nezdinizde önce eli öpülesi kendi annemin sonra da tüm emektar, gerçek annelerin ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.






                                              Jarse bluz: Geçen sene ben diktim
                                              Suni deri pantolon: Geçen sene ben diktim
                                             Ayakkabı: Garda
                         

9 Mayıs 2014 Cuma

Çok Bekledim

    Bu gömleği dikeli yaklaşık 2 ay olmuştur heralde.Çok da kısa sürede bitirdiğim nadir parçalardan birisidir kendisi...Ancaaaakkk...Dikiş öğretmenin çok beğendi ve halk eğitim binasındaki vitrindeki mankene giydiricem dedi.Dedi de, gömlek bir gitti gelmez Allah gelmez...Çatlıyorum bloğa koymak için...Tabii kimse bilmez benim derdimi, siz blogger arkadaşlar hariç.Neyse efendim en sonunda karşınızda...

Bu modeli yıılar önce (bloğum yoktu tabii) bir blogda görmüştüm ve bayılmıştım o zamanlar...Hatta o blogger (ismini hatırlamıyorum, özür dilerim ) triko bir kumaşa uygulamıştı. Orjinal modelin de resmini koymuştu.Çok aradım bu dergiyi ama bulamadım,.Gezmediğim sahaf kalmadı.Yıllar yıllaaaarrr sonra :) kurs arkadaşımın Buırda'sında bu modeli görünce bilmem sevincimi anlatabiyor muyum...:))

Gömlek kruvaze yakasına volan yerleştirilmiş kolları lastikle toplanmış bir gömlek.Aslında teknik olarak insanı çok zorlayan  bir model değil ama çok şık duruyor.Renk ise eşimin arzusu.Yıllardır mavinin bu tonunu gösterir durur bana.Siyah almaya gittiğim kumaşçıda bu rengi görünce eşimin de bu şekilde gönlünü yapayım dedim.
Tekrar görüşmek üzere...:)

1 Mayıs 2014 Perşembe

Baharlık

Baharlık başladım kış sonu...Nerdeyse Antalya'ya yaz geldi.anca olabildi.
Neyse oldu ya...
Ben bu fotoğraflama işini anlamadım.Rengini bulabilmek için on yer dolaştım.En sonunda masada resimleyebildim.Bir de beden olarak görüntüleme durumu var.Kızıma diktiklerimin fotoğraflarına bakıyorum da bazıları 38 beden gibi duruyor, bakın bu da 4 yaş gibi...Telefonla çekiyorum fotoğrafları onun yüzünden oluyor galiba.Sanırım kendimize iyi bir fotoğraf makinası almak gerekicek.

Kızıma ördüm, beğenilerinize sunuyorum..:) Bir tek düğmeleri eksik.Sevgiler...