28 Ocak 2014 Salı

Havlu Süsleri

    Kısa günün karı...Alışık değilim böyle el işlerimin kısa sürede bitmesine, pek hoşuma gitti doğrusu...Arada yapmak lazımmış...
    Pazardan ihraç fazlası küçük el havlularından almıştım.Çok sade geldiler gözüme.Alırken de süslemek niyetiyle almıştım zaten.Bir tanesi hariç de hepsini süsledim.O kalanı da sonra bir dikiş arası süslerim artık...:))
    Biraz bol resim çektim.Hani, nasıl olsa kendim çektim ya (!)...:))) bol bol çektim..:))
 Bilmeyen arkadaşlar için anlataıyorum. Fırfır için düz kumaşın iki tarafını makinaya çekip ters çevirdim.Dikişsiz ucunu makinanın en geniş dikiş ayarında diktim ve iplerin ucunu uzun bıraktım ki oradan tutup büzebiliyim diye. Sonra iplerinden çekip havlunun kenarına göre büzdüm.
 Düz kumaşı düz biye yaptım. Yani ütü ile iki kenarını eşit şekilde ortaya getirip ütüledim...Diktim..Burada iğneli gözüküyor ama sonra iğneleyip de diktim, kaymış olduğu için söküp teyelledim ve tekrar diktim...Hani şu yanlış yapmaktan koranlar var ya...Onlara duyurulur dikiş yanlış yapmadan öğrenilmiyor...Dikişte yanlış her zaman doğruyu öğretiyor..Çok filozofik oldu ama doğru şekerler!!! Ben de mesela havluyu basite aldım kayıcağını düşünemedim ama kaydı...:))Neymiş..İkinci kural; dikişte düzgün olmasını istiyorsan hiçbir aşamayı basite almıycakmışsın...Allah Allah!! Neler biliyormuşum ben beeee!!! Anlaşıldı formumdayım ben bu gün..:)))



Gelelim bu havlu süsüne...Fikri Hobby Dünyası'ndan almıştım.Çok beğenmiştim.Aynı model değil ama başka basit bir model buldum onu yaptım.

    Hobby Dünyası'nda etamini düz geçirmişlerdi.Ben bir de hazır ince keten dantel geçirdim etaminin kenarına.
    Güzel oldu ama...Ben beğenince sanki hepiniz beğenirmişsiniz gibi geliyor..Demek ki içime sindiğinde huzurlu oluyorum.İşte!!! bu da öyle oldu..Ne dersiniz? Sevgiler...

9 yorum:

  1. Ellerine saglık cok güzel olmuslar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim Ece Hnm...:) yanılmıyorum değil mi isminiz Ece?

      Sil
  2. Harika olmuslar.Ellerinize saglik:)

    YanıtlaSil
  3. Hepsi birbirinden güzel olmuş. tutacaklari da en kısa zamanda görelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) tşk ederim ....bir iki yarım işim var sonra en kısa zamanda....siz bana ilham olmaya devam edin lütfen!!!...:)

      Sil