25 Ocak 2014 Cumartesi

Sarı İpek gömlek

    Hardal demek daha doğru benim gömleğe aslında...Geçen sene dikiş kursunda ilk diktiğim gömlekti kendileri..Benim için çok önemli yani.Hocamız ayaklı yaka yapıcaksınız dedi.Benden başka kimse yapmadı ayaklısını ama olsun, pişman değilim öğrenmiş oldum.Yakasını kestim diktim hocam( ellerinden öpüyorum) herkese gösterip OLMAMIŞ YAKA diye gösterdi..:) bir daha kestim diktim ve taktım.Oldu.Eğer benim gibi kursa gidiyorsanız öğretmeninizin yanında zoru yapın, öğrenin ki kolayı kendi kendinize de yaparsınız...:)))
    Bundan sonra diktiklerimi dikiş aşamasında resimleyip nasıl yaptığımı anlatmayı düşünüyorum elimden geldiğince...Haberiniz olsun...
   
Yalnız fotoğraflardaki şaşkın hatta aptal halimin kusura bakmayın...:)) kendime bir fotoğrafçı bulmam lazım..çünkü benim fotoğrafçı çok prensipli ve kaprisli..Yüzünü çekmeme ne gerek var, bu kadar fotoğraf yetmiyor mu,gömleği mi çekiyoruz ayakkabıları mı, yoksa ayabbıları da mı sen diktin gibi...sorularını cevaplarken yüzüm düşmüş, beynim dumura uğramış,gülsem mi ağlasam mı durumları yani...idare edin artık...:))


Bu arada gömleğin kolları modelde de böyle...zig zag çekmişler uçlarına..Ben bu modele ve kumaşa zig zag geçmenin çok basit düşüceğini düşündüğüm için becerikli bir teyzemden rica ettim ve o iğne oyasıyla pirinç dedikleri modelden geçti ucuna...bence çok daha zarif oldu...
model yine Şubat/2013 Burda'sından...
Burda harici bir model dergisinden de dikmek istiyorum ama Türkiye'de alternatif yok.Bir başka model dergisi daha var aslında hani şu 3 ayda bir çıkan ama ben beğenmedim..Çok az model var içinde bir de modeller demode geldi bana...
Çenem düştü yine...Görüşmek üzere..Hoşçakalın...





17 yorum:

  1. Rengi çok güzelmiş bu modeli beğenmiştim ben de. Fotoğrafcın bozmuş moralini diğer siteleri bir göster çok naz yapmaz sonra :) yakışmış güle güle giy ama gerçekten GÜLE GÜLE :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim.Evet, haklısınız diğer siteleri göstermek lazım...:)

      Sil
  2. üzme tatlı canını gömleğin harika olmuş,
    bende bu modeli çok beğenmiştim sanada çok yakışmış
    dikişe giderken en zor işleri yapmak gerçekten çok önemli ben 2 sene gittim yetti çünkü hep zor işleri yaptım şimdi dışarıya dikiş dikebiliyorum,,
    sevgiler canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim Esma Hnm.Benim de bu sene 2. senem.Seneye gider miyim bilmiyorum.Öğrenicek daha çok şeyim var gibi geliyor.Dışarıya dikiş dikmek gerçekten zor olsa gerek..Kolay gelsin...Sevgiler benden de size..:)

      Sil
  3. çok çok yakışmış, harika dikmişsin. İpeği dikmek zor olsa gerek. Bence de en zor kısmı fotoğraflamak. Yine de çok güzelsin, kendine hiç haksızlık yapma . :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim İlknur Hnm.İpekli bir kumaş ama has ipek değil...o tarz kumaşlara ipek deniyormuş...zor olmadı dikişi...acemi olduğum için yaka zorladı dediğim gibi ama biraz itina gösterince oluyor.İmkansız değil yani...Denemenizi tavsiye ediyorum..:) Sevgiler

      Sil
  4. Gömleğin güzel olmuş canım, üzme tatlı canını erkeklerin işidir zaten iki dakikada kadınların suratını astırmak. Helede böyle hobi işlerinde benim eşimde, yok yanımda örgü örme, yok ben varken dikiş dikme, yok şunu bunu yapma benim canımı sıkar. Kıskanıyorlarmı ne..!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim Nilüfer Hnm.Sanırım işin içinde kıskançlık da var...:) ama canım sıkmadan yardımcı olsa iyi olucak...:)

      Sil
  5. o kaprisli fotoğrafçılar insanın ömrünü yer ve yaşlanma sebebidirler. Ben hiç haberdar etmiyorum. Hep kurmalı makineyle çekiyorum fotoları. Gömlek çok hoş ve zor bir proje. Hele seninki o kollar filan zahmetli. Çok iyi dikmişsin ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru söylüyorsunuz aslında... en iyisi kendi işini kendin yapmak.biraz aşağıdan çek de kilolu çıkmayayım diyorum, boşver çıkarsan çık diyor..çekerken haber ver poz vereyim diyorum ne gerek var diyor...çıldırttı yani anlıycağanız...sonuç kocaman bir popo ve ağlamaklı bir surat..neyse sonuç olarak gömleği beğendiğinize sevindim. Ben de sizin kareli gömleğinizi beğenmiştim.İyi tatiller ve sevgiler...:)

      Sil
  6. hazır gibi olmuş maşaAllah ellerine sağlık.. çok muntazam dikmişsin hayırlı günlerde giy! :) ah canım o yüzden mi ben de biraz rahatsız galiba diye düşündüm.. neyse onlarda haklı internette her çeşit insan var hepsi iyi niyetli olmayabilir hiç kızma canım tepkisi gayet doğal! :))

    YanıtlaSil
  7. Gömleğin modeli çok hoşmuş ama yaa..Bence de kendi işini kendin görmek en iyisi :) sıkma canını böyle de hoş görünüyosun:)

    YanıtlaSil
  8. Tşk ederim...:)) O kadar güzel destek oluyorsunuz ki insanda sinir falan kalmıyor...:)

    YanıtlaSil
  9. aşırı tatlı olmuş kalibi kaç acaba

    YanıtlaSil
  10. Tşk ederim.Kalıbı derken, yanlış anlamadıysam..Burda Dergisi 2013 Şubat Ayı 132 numaralı model.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Sevgiler...:)

    YanıtlaSil