1 Mart 2014 Cumartesi

Fırında Kıymalı Karnabar Graten

Bu sene hiç grip olmadım 'ohhh!!!'' derken 3 gündür gribim.Dinlenmem lazım biliyorum ama ne mümkün...
Bugün sabah zor kalktım yataktan ama kalktım çünkü kızımın jimnastiği vardı.Kahvaltılarını yaptırdım, kızımı jimnastiğe götürdüm, bıraktım. Eve döndüm, oğlumu kursa bıraktım.Ordan pazara gittim.Alışveriş yaptım.Kızımın daha önce çektirdiğimiz resmini çoğalttırdım.Döndüm, kızımı geri aldım.Oğlumu aldım.Eve geldim.Pazardan aldığım sütü kaynatıp yoğurt yaptım.Evi toparladım, çünkü evden çıkarken yatağım bile açıktı.Biraz dikiş dikeyim dedim ama çocuklara kapı açıp kapatmaktan pek yol katedemedim.Sonra acıktık dediler ve'' Hadi Özgü kalk sana hastalık bile haram''deyip mutfağa geçtim.Dünden karnabahar haşlamıştım, dolapda bekliyordu.Onu yapayım bari deyip kolları sıvadım.Bu akşamlık sadece karnabahar yemeği ve bol salataydı menümüz.Allahtan hepsi beğendi de yorgunluğumu bir nebze de olsa geçirdi.Anne olunca, bakmakla sorumlu olduğunuz kişiler olunca hasta bile olamıyorsunuz.Lüks oluyor insan için.Şu yaptıklaımı sayınca zaten sağlıklıyken de aynısını yapıyorum .Yapmayadabilirdim ama içime sinmiyor.İlla ki elimden geldiği kadar herşeyi evde yapıcam.Benim ki de takıntı galiba...
Gelelim bizim çok beğendimiz fırında kıymalı karnabahar graten tarifimize...

   Mlz: Haşlanmış orta boy karnabar
   Kıymalı mlz için:
           250 gr kıyma, orta boy soğan, 2 kaşık kadar zeytinyağ,1 yemek kaşığı domates salçası  Tuz, karabiber
    Beşamel sos için:
           2 kaşık tereyağ, 2 kaşık un, 2 bardak süt, 2 yumurta, tuz
     Üzerine:100-150 gr kadar rendelenmiş kaşar peyniri

   Haşlayıp süzdüğüm karnabaharı yağladığım fırın kabına yerleştirdim.Karnabaharı biraz daha küçük çiçeklerine ayırsam olucakmış bu arada.Siz öyle yapın çünkü o zaman kıymaları ve sosu daha rahat dağıtabilirsiniz.

  Tavada yemeklik doğradığım soğanı ve yağı kavurdum.Soğan hafif pembeleştiğinde kıymayı ilave ettim ve kavurdum.Salçayı da ilave ettikten sonra bir iki kere daha karıştırıp tuzunu ve karabiberini ilave ettim.Karnabaharın üzerine eşit şekilde yaymaya çalıştım.

Yine ayrı bir tencerede yağı eritp unu içine ilave ettim.Biraz kavurdum.Bir iki göz göz olunca sütü ilave ettim.Topaklanmaması için sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirdim.Tuzunu ilave ettim ve sürekli karıştırarak ılımasını sağladım.Ilıyınca yumurtaları içine kırıp karıştırdım.Aslında beşamel sos beyaz olur ama benim yumurtalar köy yumurtası olunca sarı oldu.

 Kıymaların üzerine hazırladığım beşamel sosu da yaydım.Üzerine rendelediğim kaşar peynirini serptimÖnceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar ve beşamel sos nar gibi kızarana kadar pişirdim.Sonuç aşağıdaki resimde...

Yanında da bol yeşillikli salata...Bu akşamlık bu kadar...Afiyet olsun...Bize oldu da, size de olsun dedim...:))

5 yorum:

  1. AH CANIM GEÇMİŞ OLSUN. HER KADIN AYNI. HASTA YADA SAĞLIKLI OLMAK PEK FARKETMİYOR. İNSAN BİR TÜRLÜ YATIP ŞÖYLE BİR DİNLENEMİYOR. BİR AN ÖNCE İYİLEŞMEN DİLEĞİYLE..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, tüm güzel dileklerin için.Evet, doğru söylüyorsun kadın olmanın, anne olmanın tatlı zorluğu...Ne yapalım Allah onların sağlığını bozmasın da bizim ki geçiyor işte...:))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Özgü hanımcım,
    Bloğunuzu yeni keşfettim, çok beğendim. Ellerinize sağlık karnabahar nefis görünüyor.
    Bizim evde de çok sevilen bir yemektir :)) Bu arada sizi izlemeye aldım, bana da beklerim.
    http://fatoscatadlar.blogspot.com.tr/
    Tekrar görüşmeyi diliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Gecmis olsun, cocuklu evde hasta olsanizda, dinlenmek yok..

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil