22 Mayıs 2014 Perşembe

Mavi Bluz 2

     Geç oldu ama Soma' daki ölen işçilerimizin ailelerine başsağlığı dilemek istiyorum.Kendilerine de Allah'tan rahmet diliyorum.Şu son zamanları hep onlarla beraber geçirmeme rağmen elim elverip bir türlü buradan yazamadım.Çok acı...Bu iş kazası değil, bu ihmalkarlık sonucu oluşan çok büyük bir katliamdır...Bu konudaki düşüncem budur...Sistem kökünden çürümüş, kokuşmuş...Nereye elimizi atsak elimizde kalıyor.Yazık !!! Bize de diycek çok şey olmasına rağmen başka da birşey kalmıyor...
 
    Ben bu arada bu acılar yaşanırken bir yandan televizyonum açık haberleri dinlerken bir yandan da sürekli dikiş diktim.Sinirimi, acımı dikişten çıkarttım yani.Sırayla paylaşıcam.
     Hani benim bir mavi gömleğim vardı ya.Burda var.Ondan bir bluzluk daha kumaşım artmıştı.Sevgili İrem  Hanım'ın bluz etkinliğinde gördüğüm, daha önce neden dikkatimi çekmedi diye kahrolduğum bluzu diktim.Çeşitli kombinasyonlarla günün her saatinde kullanılabilecek  gayet kullanışlı bir bluzum oldu.Ben çok sevdim.
Son derece sade bir model.Aslında temel bluz kalıbı...(Dikişe yeni başlayanlar içindir açıklamam). Bu kalıbla çok değişik bluz, hırka modelleri yapmak niyetindeyim.Bakalım neler olucak...:)
    Sevgiler...



12 yorum:

  1. Vaaaay harikasin. Cok yakismis, zayifladin sanki iyice, bana mi oyle geldi. Gule gule giy. Sevgiler . :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim İlknurcum...Kayda değer bir kilo kaybım olmadı aslında ama spordan dolayı iyi sıkılaştım.Sevgiler...

      Sil
  2. Kesinlikle kurtarıcı bir parça olmuş.Her zaman farklı şeyler giymek istemeyiz ya o zaman düz parçalar çok iyi oluyor.Renk de yakışmış bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim Pınarcım...Ben sade şeyleri giymeyi daha çok severim aslında.Daha rahat kombinlenir düşüncesindeyim.Sevgiler....

      Sil
  3. Bu maviyi seviyorum sizede yakismis hani iyi kullanimlar

    YanıtlaSil
  4. mavi seni çok canandırıyor ve bence de kilo verdin. Çok şekersin, çok samimisin. Görmesemde blogger arkadaşlarun bazılarının samimiyeti bana daha fazla geçyor. Sende onlardan birisin. SEVGİLER..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim Türkancım....Kesinlikle katılıyorum tüm hislerine.Bizim ortak yönlerimiz çok fazla bu da bizi birbirimize yakınlaştırıyor diye düşünüyorum.İnan aynı hisleri ben de sizin için taşıyorum.Sevgiler...

      Sil
  5. Soma şehitlerimiz hepimiz aynı duygulardayìz canım ama elimizden gelen birşey yok...Allah Rahmet Eylesin ve ailelerine sabırlar versin...
    Çok tatlısın canìm bluzun çok güzel olmuş ve yakışmış güle güle giy...

    YanıtlaSil
  6. bu kalıp robadan kastı bende. sende öyle bir sıkıntı oldu mu? çok güzel görünüyor :))

    YanıtlaSil
  7. Vallahi ben çok onadım bu kalıpla....Benim kollarım kalın bedeni 38 çıkarıyorum kolları 38 den birer cm gibi genişletiyorum.Daha sonra bedenle kolu oturtabilmek için bu sefer bedeni de belden yukarı doğru birer cm rigayla genişletiyorum.Demekk ki roba kısmını da genişletmiş oluyorum.Yani ben de anlayacağın sıkıntı çok...:)

    YanıtlaSil