11 Temmuz 2014 Cuma

Panço Manço Pareo

                        Modelde panço diyor ama ben pareo olarak biliyorum ve o niyetle diktim.
                                                                         Bakınız

Pazardan 5 liraya fular niyetine kullanılan tülbent örtüler var ya onlardan almıştım.Biliyorum çoğunuz pahalı buldunuz, çünkü siz o fiyata gömleklik kumaş alıyorsunuz ama bana Antalya piyasasına göre ucuz geldi.Ya da ''Amaaannn!! Hazır pareolar 100'den aşağı değil'' diyerek teselli buldum.Arkadaşlar ben vakti zamanında dikiş falan bilmezken ( takribi bu olay 10 sene önceydi inanın vallahi abartmıyorum ) ünlü bir mayo firmasından 50 küsur liraya mayo, 50 küsur liraya da pareosunu almıştım.Hem de ne pareo..Hani şu dikdörtgen uzunca kuşaklı bele bağlananlar var ya....İşte onlardan...En basitinden yani...Yanarım yanarım ona yanarım.Ne enayiymişim ben..Hala saklarım o pareoyu..Kızımın çeyizine kaldırıcam.O da kullanırsa anca içim soğuycak çünkü...:)
Dün akşam oturdum yarım saat içinde de diktim.Keşke tülbent değil de biraz daha naylonlu bir kumaş olsaymış.Tülbent çok dayanıklı olmayacak belli...Siz dikerseniz öyle yapın...:)
İşte böyle bir dikdörtgen parçaydı.

    Kumaşı resimde görüldüğü gibi boyuna ikiye katladım.Zaten desen belli olduğu için böyle yaptım.

 Aslında bu aşamada kumaşı kat yerinden ya da eninden tam ikiye katlıyoruz.Ben de öyle yaptım ama daha net gözüksün diye açıp resimledim.Kat yerindan aşağıya doğru boyun için 30 cm kestim.

                                       Yakasını da evde kalmış bir fisto ile temizledim.


Kol ve beden dikişleri için de yukarıdaki ilk resimde yazılanları uyguladım.Umarım okuyabiliyorsunuzdur.
İnanın anlatım uygulamadan daha uzun sürdü.



Bu da bikinimle kombinlenmiş hali...Üzerimde merak etmeyin lütfen!!! O bikiniyi oraya koyup koymamayı bile epey düşündüm...:)))
Sevgiler...

5 yorum:

  1. Cok tatlisin ya. :) ne guzel anlatmissin. :) gayet acik . En kisa zamanda bi tane ben de istiyolrum. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim cnmb..:) aramızda tanımadan bir duygu alışverişi olduğunu düşünüyorum, güzel iletişimimiz ondan bence...Dik dik çok kolay...Sevgiler...:)

      Sil
  2. özgüçüm çok güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  3. Bikinin ile çok uyumlu olmuş canım. Bayıldım pareona. Hemen aklıma eski bir kumaşım geldi. Bu projeye çok uyar. Kendine iyi bak. Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  4. her giysiyi dikmek bu kadar pratik olsa :p süperr bir anlatım dikilecekler listesine aldım :)....ellerine sağlık.

    YanıtlaSil