8 Ocak 2015 Perşembe

Mor-Kalın Penye Çocuk Hırkası

Soğuk günlerden sıcacık merhaba hepinize!!!
Çok soğuk geçti bu hafta.Antalya bile gece saatlerinde 0 dereceyi buldu. Neyse ki yarın hava ısınacakmış.Sevindirici haber...
Arkadaşlar...hani size yokluğumda sadece 3 parça dikebildiğimi söylemiştim ya! işte bu ilk parça..Kızımı resimleyebilmek daha kolay olduğu için ilk ondan başlıyorum...:)
 Her zamanki gibi modelimle başlıyorum.Model Creazıon Dergisi'nin ilk sayısından...Bu dergi beni sarmadığı için bir daha da almadım zaten.Yalnız sayfadaki kızın üzerindeki etek de hoşuma gitti..Dikilebilir diye düşünüyorum.


 Bu da benim diktiğim hırka.Bu kumaşı görünce kumaşçıda bu model geldi hemen aklıma.Çok da güzel oldu.Kumaş kalın penye...Bu kumaşın dikişi çok kolay.Pullu kumaşı da gittiğim terzide buldum, artık kumaşlardan.Ufacık şeyleri değerlendirince benden mutlusu olmuyor.Hep tekrarlarım bunu.Kol ağzı ve kemer yerine lastik geçirdim.Pullu kumaşı boyuna göre paylı şekilde kestim.Resimdeki gibi ön pervazın üzerine, sadece kapanan pervaza diktim.O kadar...Ama resmen ceketin havasını değiştirdi.

Bu da benim göbüş modelim...Bayılıyor artık benim diktiklerime.Hatta kavga ediyor üst üste kendime iki şey dikersem.Hep kendime dikiyormuşum da ona niye dikmiyor muşum diye...Yavaş yavaş bana 'eş' oluyor herhalde...:)))



Bu da okuyor halleri...Bu arada harfleri bitirdik.Sıra okumamızı hızlandırmakta...Umarım sancılı günlerin bitmesine az kalmıştır...Bol dikişli günlere geçiş yaparız.Sevgiler...:))

11 yorum:

  1. kızınız çok tatlı bir model ve hırkada çok yakışmış :)))

    YanıtlaSil
  2. çok şeker olmuş. manken de feci tatlı tabii ;))

    YanıtlaSil
  3. Haklısınız bir parça kumaş nasıl havasını değiştirmiş spordan klasiğe geçiş yapmış resmen...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Gule güle giysin fıstık. Marifetli annenin kızı olmanın tadını cıkarsın :)

    YanıtlaSil
  5. Annesi daha cok diksin bu guzellige. Cok yakismis..

    YanıtlaSil
  6. Maşallah nasıl sevimli bir çocuk ve hırkada harika olmuş ellerinize sağlık payet çok şık bir hava katmış güzel günlerde kullansın :))

    YanıtlaSil
  7. Cok guzel olmus hirka cok begendim ellerine saglik. Nehircikte cok tatli masallah cok yakismis cicileri :)

    YanıtlaSil
  8. Model çok tatlı maşallah sizi takibe aldım bende bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
  9. Anne marifetli, kızı çok tatlı maşallah ! Hırka çok şık olmuş, ellerinize sağlık. Hazır annesinin diktiklerini giymeyi seviyor, bol bol dikin giydirin :)
    Ben de kendimce dikişle uğraşıyorum, takipteyim. Bana da buyurun :)
    www.nowacraft.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. Elinize sağlık çok güzel olmuş, özellikle payetli detay hırkaya hava katmış. Göbüşe de yakışmış:=) Takipteyim. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  11. Maşallah çok tatlıymış :) Sizinde ellerinize sağlık.
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil